God kväll

Just nedsjunken i soffan efter ett rörlighet o styrkepass på Viscus. Veckodagarna bara rusar iväg men här följer en kort rapport från helgens härliga Trail marathon.

Ted anmälde mig någon vecka innan start o jag var inte sen att tacka ja, hade ju positiva minnen från denna trevliga tävling januari 2011… :). Sedan har jag alltid distanslöpning på söndagar så det passade bra att få ett lite extra hårt och långt träningspass.

Vaknade 05:20, efter några få timmar sömn, resultat från det eviga kompromissandet mellan socialt behov/trevliga helgtillställningar och de fysiska aktiviteterna som fyller veckorna med mening… :)

Mötte upp Jesper Svensson från klubben vid 06:00 vi Mölndalsbro, vi tog tåget ner till Kungsbacka där starten gick. Anmälde oss vid starten (som tur var inne detta år.. :) ) . Det var en krispig morgon, ca -16 grader.

07:45 gick starten och dryga 100 löpare gav sig iväg för att ta sig an de 43 km tillbaka till Göteborg längs den vackra och slingrande Sandsjöbackaleden som tar en genom djup skog och vackra vyer.

Det var ju ”träning” o efter tuff träningsvecka så är jag ofta lite trött på dessa pass, beslutade att springa med Richard Bäckström o Ashkan från klubben. De är starka löpare så tänkte här får jag ett trevligt sällskap. Vi lunkade på pratandes o glada i hågen, öppnade första milen lugnt på 41 (som var lättsprungen) innan vi entrade Sandsjöbackaleden och en hel värld av stigar o myrar öppnade sig. Vi tassade på längs stigar fram till den första kontrollen (Ca 15 km), kändes bra, förutom ett brutalt smärtande skavsår på båda hälarna, det var skönt att springa nerför när hälen pressades ifrån skons baksida men outhärdligt att springa uppför…

Vid det här laget hade jag hamnat med ett gäng på 4 orienterare, riktigt trevliga killar. Vi små pratade o höll ihop en bit, men utan att farten ökades så blev vi 4 st, sedan 3 och sen var det bara jag och Pär Hansson kvar… Vi höll ihop mellan kanske 22 till 30 km men när vi kom ut till Oxsjön o lite mer lätt sprunget ökade vi tempot o tillslut var jag ensam. Kände mig pigg och fortsatte i hyfsat tempo om än relativt behagligt.

Nådde nästa kontroll vid 32 km (sisjön) fick i mig lite sportdryck o Kladdkaka (hel grym energi, + till arrangören som kör detta varje år :) ) .

Fortsatte vidare genom mölndal o in i Änggårdsbergen, här var terrängen ganska upp o ner och kändes som jag stod stilla stundtals. Fick reda på att jag låg  5:a men ingen tid framåt… Ingen placering i sikte alltså så förtog mig kanske inte men väl 400m innan mål kommer jag i fatt en kille som sprungit lite fel, försöker spurta ikapp genom ett illrus under 200m, full med mjölksyra inser jag när jag tror vi når mål att vi ska springa runt hela planen innan vi får gå imål, mjölksyra sprutar efter tokrycket som syftade att komma ikapp så finns ingen chans att hänga på in i mål.

Visade sig sen att det var han som låg 3:a, så det var ju dåligt att inte lösa det… dock mycket duktig löpare så bjuder på den!

Tiden blev 3h 28 min och klockan stannade på 44,3 km, efter lite felspringning vid Sisjön, när jag försökte ta sjön åt fel håll först. De flesta hade väl runt 43,5 tror jag men sånt här hör ju till. Jag hade karta som räddade mig o begränsade skadan…

Så snabb summering:

Fantastisk tävling med otrolig miljö! Ett arrangemang som var proffsigt och bra på alla sätt, gällande mottagande, förberedelser, funktionärer och framför allt mottagande vid målgång!

Stort tack till: http://sandsjobackatrail.se/ för ett fantastiskt arrangemang. Hoppas jag har möjlighet att vara med nästa år!

 

Själv tar jag med mig att jag lyckades springa loppet med negativ split och var snabbast av alla från Sisjön (32 km) in till mål. Känns bra att så här tidigt vara relativt stark i slutet på längre distanser.

Nedan följer lite bilder från loppet.

Det flesta frös i söndags... Efter 2km skulle jag dricka ur min Camel Bag men hade redan frusit... :)Sicket Rookie misstag

 

Passering vid ca 22 km, från här var det jag o Pär som höll ihop, (Bakom mig på bilden)

 

Resultatet från skoskavet jag upplevde, smärt tröskeln höjdes ytterligare några snäpp i helgen..

 

Sov gott!

/Oscar