God morgon

Förra veckan bjöd på avancerade tester på Sahlgrenska under torsdagen o fredagen.  Jag har under drygt ett år arbetat nära med min astmaläkare hos Drottninggatans läkarmottagning för att hitta rätt medicinering till min uppenbarligen ”ovanliga” astma.

Trots otalet tester med olika mediciner som vanligen hanterar ansträngningsastma så har vi inte lyckats komma i närheten av de värden jag hade innan jag ådrog mig astma, vintern 08 – 09.

Mest problem upplever jag vid simning samt en del högintensiva intervaller. Så i förra veckan hade jag fått remiss till Sahlgrenska för att under torsdagen göra diverse andningstester och sedan under fredagen cykla i -14 grader med EKG i ett kylrum. Tanken var att provocera fram astman och sedan direkt efter göra några diverse utandningsmätningar.

Kylrummet! Här inne genomfördes cyklingen tillsammans med läkares översikt., han frös nog mer än mig stackarn, själv rann svetten efter att få ha tryckt 340W på denna motionsliknande cykel (1971) med pyggme pedlaer :)

Vanligen så har tydligen vissa patienter ibland svårt att skapa symtom under cyklingen i kylan men jag sattsade bara precis som vanligt under alla intervall pass o med kylan som tillägg så vara symtomet ett tydligt faktum när jag kröp ut ur kylrummet tillsammans med läkaren.

Innan cyklingen hade jag ett värde av 3,7, efter avslutad cykling (med symtom) nådde jag endast ett värde av 2,6… behandlades därefter av medicin o då bör man nå sitt ursprungsvärde, dock nådde jag bara 3,3. Först ville de inte släppa iväg mig då detta är ovanligt men med tanke på att inget tydde på att jag inte var vid mina sinnes fulla bruk fanns ingen anledning att hålla mig kvar.

Nu granskas prover o skickas till min läkare, så får vi se vad detta ger oss, oavsett så fortsätter mitt arbete (träning) obehindrat vid sidan av allt detta, jag har trots allt vant mig att anpassa mig efter min astma.

 

I övrigt har det varit en bra helg! tuff löpning i backig terräng med intervaller, lite distans träning på cykel under helgen. Måndagen bjöd på 27 härliga km i skogen nära pulsnivåer på IM distans, kändes bra.

Igår var det fokus rörlighet o simning, nu simning o ikväll hård cykel.

Vi hörs!

Väl mött

 

Oscar