God kväll

Har hämtat mig från helgens nederlag/besvikelse/lärdom/erfarenhet.

Bloggade dåligt inför tävlingen pga förberedelser sedan dåligt efter pga ”Tråkig situation” :).

Deltog som sagt i Vättern Triathlon i svenska cykelmeckat Motala. Distansen var 4000m simning 120 km cykel, 30 km löpning. En bra tävling med bra motstånd, precis som SM skall vara. Slog mig under starten hur kul o inspirerande det är att SM i Triathlon vuxit o att de flesta SM – tävlingar nu bjuder upp till mycket bra motstånd o konkurrens!

Loppet:

Simningen gick tyvärr inget vidare trots bra känsla….

Sedan upp på cykeln för 120 km, redan tidigt under cyklingen på väg ut ur Motala kände jag smärta i min vänstra sätesmuskel (samma som krånglade förra året på Kalmar o alla andra tävlingar). Smärtan växte för varje km, vid första varvning hade jag mycket ont men kände mig tvungen att prova ett varv till, trodde o ville så innerligt det skulle släppa. Tyvärr ökade bara smärtan o farten sjönk o vid varvning för andra gången var beslutet lätt. Insåg först när jag skulle stiga av cykeln hur illa det var, kom knappt av, kunde inte lyfta knät uppåt för då sträcks sätesmuskeln o smärtan var outhärdlig.

Låg o jämrade mig lite på gräset vi privata langningen o följde loppet med blandade känslor… Klart imponerad av KJ o Näsviks cykling som de levererade när jag låg där i gräset o tyckte synd om mig…

Väl hemma på söndagen var tankeverkstaden fullt igång… Jag släppte alla ”Spärrar” rörande sittställning/inställningar, gick tillbaka i tiden o kom till slut fram till att problemen började i mitten av Juli 2012 när jag gjorde ett långpass till Båstad efter att ha bytt sadel.

Bytte sadel i Söndags o har nu varit ute på två HÅRDA pass utan knappt ngn symtom…. Kan det vara så hhär enkelt..!!?? Det återstår att se. Självklart är det nog inte BARA sadeln (även om en stor del) det finns säkert ngn lite defekt i rumpan, ex en klen medius muskel, som behöver jobbas med mer.

Har fått lära mig att man kan mäta sin ”sittbens bredd” vilket sedan bestämmer vilken typ av sadel o bredd som är mest lämpad för dig. Något jag kanske borde känt till men nu fått lära mig ev. den HÅRDA (i dubbel bemärkelse :) ) vägen .

Nu blev det långt… Lovar att uppdatera inom kort om vad som sker.

Jag fortsätter kämpa med att hitta lösningen, bestämde mig på cykeln under loppet att utgången av detta är helt avhängd på hur jag VÄLJER att hantera/tackla det som hände. Jag hittar en lösning o tar mig ur det en erfarenhet rikare, trots jag inte fått cyklat fullt ut på min Tempohoj sedan Augusti 2011!!! :)

Till helgen som gick så vill jag gratulera Karl – Johan Danielsson till sitt första o välförtjänta SM GULD, till David Näsvik för ett grymt jämt o STABILT lopp, sist till Jonas Djurback för sitt SM brons trots något trött det sista höll han ihop det.

Provcykling av cykelbanan dagen innan. Vackert ut till Lemunda

Provsimning

Stort tack också till mitt support Team:

Åke, Pappa & Karolina. Så tålmodiga, så stöttande, så uppoffrande!

Ha de fint!

Väl mött

Oscar Olsson