God kväll

Ja, ngn Body builder är jag nog inte… även om jag är kraftig… :)

Igår så körde jag som sagt mitt nya styrkepass jag fått av JohanViscus. Övningarna syftar till att stärka de muskelgrupper som jag använder mest. Både i dynamiska rörelser o i statiska (ex: sitta i tempoställning).  Vikten är ofta låg o repetitionerna många. Ser fram emot att testa dessa för mig nya övningar, få lite bättre struktur/progression/uppföljning av min vinterliga styrketräning än tidigare säsonger.

Nedan lite blider från gårdagen:

Dagen böjd på lugnare distans fördelat på 2 pass. 14 km till jobbet o 14 km hem.

Till jobbet körde jag löpskolning, på vägen hem blev det lite spontana, korta, hårda intervaller i Nya Allén här i Göteborg. Kom en dam på cykel vid Järntorget, som jag lyckades springa på kapp med hela vägen till Nya Ullevi… :) Sprintade på hennes ”rulle” mellan de täta rödljusen, när hon stanna, tjuvade jag lite genom att jogga mot rött. Snart kom hon ifatt igen, då var det bara att försöka hålla ”rulle” till nästa rödljus (ca 200m kanske), och så höll vi på kanske 4 ggr.. När vi nådde Ullevi titta hon bakåt för första gången o såg smått förvånad ut.. :)

I slutet av turen hem så körde jag en kortare fartökning på strax över tröskel, kommer då upp en annan cyklist, äldre herre o kommenterar: Bra fart du håller,

Åhh, tack lyckas jag kippa fram i andnöden… Följs av ytterligare en kommentar:

– Du håller säkert 4:45 fart…

– Oj, tror du det går så fort tänker jag… knäckt av att farten inte uppfattas som högre…. :)

Trevlig o komisk man hur som helst.

Hoppas eran måndag också fylldes med lite spontana/lustiga inslag.

Väl mött

 

Oscar