En av många backar...:)

God kväll

Då var en dag med stapplande styltor till ben, till ända. Gårdagens strapats på Sandsjöbacka Trail Marathon, löpning från Gottskär till Göteborg satte sina spår… :)

Söndagsmorgon 04:20, klockan ringer @Peter Ooms residence.

Hoppar i dagens outfit från 2xu, Thermal 3/4 tights, Thermal L/S Top, Compression performace sock, Elite running west, 2 x Icebug buff. Tar mig till köket o möts av Peter Oom som just stekt färdigt ägg o bacon! Slår mig ner till dukat bord o påbörjar uppladdningen. Får även i mig lite fil o mussli samt medtagna pannkakor med nutella till Kaffet.

05:10 o iväg till starten med bästa tänkbara uppladdning innefattande härlig middag, övernattning i Onsala (1h mer sömn), dukad frukost o ”taxi” till starten. Stort tack Peter Oom för detta! Bättre förutsättningar kunde jag inte önskat mig.

Tema 2XU innan start. Glada o förväntansfulla inför vad som komma skall... Eller...? :)

05:30 Peter Oom ropar till två vimsiga killar (läs jag o Ted Ås) STARTEN GÅR… Blir illa fart på mig o Ted o vi skyndar oss iväg o når snabbt svansen på den långa pannlampeormen som slingrar sig ut i mörkret från Gottskärs Hotell.

Osäkra på orienteringen, distansen, banans sträckning, håller jag o Ted oss i den 6-7 manna klunga som leder ormen söder ut mot havet. Tempot är lågt, en trevlig, social, bekantande timma avverkas i relativt lättsprungen terräng, blandat med stigar o grusväg. Efter en timma höjs tempot något om än fortsatt mkt långsamt, vi är nog alla osäkra på vad som är ”rätt” öppningsfart för denna strapats, mitt i ”natten”. Häftig känsla att under så lång tid o stora delar springa mitt ute i skogen i kolsvart mörker, en helt klart för mig ny häftig upplevelse/erfarenhet.

07:00 Sprungit i ca 1h 30 min o ca 17-18km, jag fryser lite, då jag klätt mig för kanske ngt högre tempo, vi har under en stund nu ”brötat” runt längs havsbrynet o stranden bland frusen vass o stenar. Jag höjer tempot något, hoppas ngn hänger på då jag känner mig högst osäker på vägen. Tyvärr blir jag snabbt ensam o får sätta mitt hopp till snittslar i form av reflexer. Dessa visar sig sitta tätt o bra vilket gör att jag relativt enkelt med endast några få stopp för navigering når första kontrollen vid ca 27 km. Får i mig lite kola o vitargo, sätter av igen o här ifrån blir det ngt mer lättsprunget o nalkande soluppgång gör det lättare. Kan öka farten ytterligare o några km går till o med under 4 fart. Når Kyrkbyn vid ca 35 km löpning, även den punkt där 43 km banan går samman med vår, äntligen lite sällskap efter ca 1h 30 min löpning på egen hand. Når kyrkbyn strax under 3h o hoppet (förtänkta målet) att gå under 6h (vilket många innan tvivlade var möjligt) skulle kunna gå. Även om jag kände mig förvånansvärt pigg här så visste jag ju inget om hur kroppen skulle reagera när jag sprungit, 50-60 km….

Kyrkbyn, 35 km sprungna, 33km kvar (35...) Full gas! :)

Ca 09:20 o nästan 4h löpning så kommer Mattias Jonson (Killen från Solvikingarna som jag förlorade spurten om 3:e platsen i fjol på 43Km banan mot, grym löpare!) upp bakom, vad gör han här tänkte jag…. felnavigering… som så många… tappat 10 min på täten/ledningen… första tanken blir att här hänger jag inte med men i samma tanke så förstår jag att han kanske just är motivationen för mig att nå sub 6h. Så lättare ”tänkt” än gjort försöker jag springa så fort att han inte vill springa om… då vet jag det går tillräckligt fort… vi hänger ihop ca 1h fram till Sisjöns depån innan jag tvingas släppa(dock bara knappa 2min efter Mattias i mål så tappa inte all fart in mot mål), han i jakten på 1:a platsen  i 43km klassen o jag i jakten på SUB 6h. Tyvärr springer vi fel (samma väg jag o Ted sprang på ”provlöpningen ngn vecka innan) o får 2 km extra drygt, en brutal backe o dryga 10 min ”tillägg”… ajajaja, där rök kanske båda våra ”jakter”… känner hur musten o jaktviljan pyser ut hos båda men vi lyckas ändå hålla lite fart.

10:20- Jag når Sisjöns depå, sista innan mål, 12 km kvar till mål, 1h 5 min på mig… många backar kvar men hoppet lever… :) påväg ner mot mölndal tvingas jag stanna o kissa (ja, jag övervägde att kissa i byxorna likt i Kalmar så många ggr…) men slutade ändå med ett kort stopp… ajajaja tappa jag 1 min hann jag tänka,… men fortsatte.

Nådde Änggårdsbergen o därefter backe uppför Södermalm… sprang om några från 22 km banan, fick lite mer självförtroende o kunde öka, ner i Toltorpsdalen o ser jag har 15 min på mig, fylls av skön känsla o förstår SUB 6 kommer gå även om jag går i mål nu…

11:24:30 Jag når målet på Krokslättsvallen, ”lätta” ben runt fotbollsplanen o in i mål… äntligen får jag sluta springa… :) Drygt 70 km på klockan (2 km felnavigering) 1100 höjdmeter.. ja, trötta ben!

Får göra en snabb segerintervju, lite fotografering o sedan skynda in i värmen för lite energi o ombyte.

Glad, trött, stel kille... :)

Sammanfattning:

En mycket häftig o för mig ny upplevelse, löpning när den är som bäst. Kul att få gå under 6h på en tuff bana med 1100 höjdmeter totalt, ca 2 km felnavigering, kul att få vara stark o vinna. Farten har varit minst sagt varierande med km under 4 min/km o km över 8min/km (bansträckning i bokstavligen obanad terräng! :) ). Nöjd ändå med att nästan kunna snitta 5min/km i denna relativt kuperade o tuffa terräng (11,9 km/h)

Dagens GP! Kul de uppmärksamma denna trevliga tävling! Robert o Ann-marire gör ett fantastiskt jobb o förtjänar all uppmärksamhet!

Prisutdelning. Grattis Ted till pallen, Tack för många bra träningspass o trevlig tävlingsdag! Det gör vi om va...??? :)

Här hittar ni:  Resultat

Jag vill rikta ett extra stort tack till:

Tävlingsledningen o alla härliga funktionärer för ett toppen arrangemang!

Peter Oom för bästa möjliga uppladdning o service

2XU (Timo oTed) för sponsringen av enligt mig bästa möjliga löputrustning

Alla medtävlande som gav sällskap, påhejningar ute i terrängen.

Göran Hilmersson som stöttar o hjälper mig i min träning i alla lägen.

I övrigt… länge sedan jag bloggat men inte hänt så mkt roligt, tränat på bra o haft en semiuppladdning inför tävlingen förra veckan, som för övrigt såg ut så här:

Mån: FM: Simning EM: Löpning Vo2max 4x 1000m med kort vila

Tis: FM: Simning 90 min EM: Rörlighet

Ons: FM: Lätt jogga, ca 11 km EM: Lätt cykel ca 75 min

Tors: FM: Rörlighet EM: Tröskellöpning, 4 x 2000m i tuff terräng (Elljusspår)

Fre: FM: Simning EM: 60 min rullskidor

Lör: FM 8 km lätt jogg EM: 60 min rullskidor.

Denna veckas schema ser lite tuffare ut, dock får vi ta den dag för dag… idag har jag:

Promenerat 2 x 30 min, jobbat, fått massage, lätt MTB 90 min. Fortsatt stela ben, imon simning o cykel… blir spännande… får lyssna in kroppen!

Från dagens MTB, tunga ben men otroligt skönt o välbehövligt inför kommande vecka!

På snart återseende!

/Oscar