Hej

Fortfarande stela ben från söndagens prövning, Sandsjöbacka Trail. Vann förra året och tyckte det var en trevlig utmaning så hakade på i år igen.

Kort info:

Längd: 82,8km (50miles)

Ackumulerade höjdmeter (ca 1500m) (Ultravasan 90km ca 900m i jämförelse)

Rutt: Hallandsleden-Bohusleden-Drumlinen-Vildmosseleden-Sandsjöbackaleden-Änggårdsbergen-Slottsskogen

Krav på utrustning:

  • Karta (delas ut med startkitet)
  • Vätska för 30 km (min 0,2 l)
  • Energi (minst 250 kCal)
  • Extra underställströja eller liknande
  • Extra skaljacka eller räddningsfilt
  • Dauerlinda eller motsvarande elastisk linda
  • Visselpipa
  • Mobiltelefon
  • Pannlampa (Gryningen kommer ca kl 8, vilket betyder att ca 2 ½ timmes brinntid behövs på morgonen. På kvällen går solen ner klockan 16, vilket innebär att det blir mörkt vid 16:30-17)

06:30 gick starten vid Tjolöholms Slott, 3-4 plusgrader i jämförelse med -13 förra året. Hade inte så stor koll på motståndet så hade satt upp ett eget mål på SUB 7h, utan att egentligen känna till banan. Öppnade i behaglig fart, fick snabbt sällskap av Mattias, okänd för mig men efter lite små snack i början fick jag reda på att han sprungit Ultravasan (90km) på 7h och var 6:e bästa svensk och 12 totalt.. Oj tänkte jag…. :/ jaja bara att hänga på… Farten trissades upp och låg högt i puls (ca 175) men var ju bara att se hur länge det höll… efter ca 8 km kom vi in i obanad terräng, fortfarande bäcksvart ute. Men med bra snittsling och pannlampan gick det bra, märkte jag fick lucka i de tekniska partierna i skogen, kom ut på andra sidan vid Fjärås och fann mig själv. Nu var det asfalt en bit, på väg mot Fjärås bräcka.. Eldade på för allt vad jag var värd med vetskapen att den lättfjädrade mannen bakom med pers, 10-15 min bättre än mig på en Mara, jagade förbrilt… :).

Första kontrollen vid ca 17km, lite lagning och sedan in på Hallandsleden, upp och ner, ner och upp, hela vägen till Lindome. Helt ovetande om min konkurrens var 30 sek eller 30 min bakom (fick reda på detta först i mål). Passerade depån i Lindome med hast, fortsatt känslan av jagad… passerade 42 km på ca 3:15 och tänkte det här skall kanske gå att klara 7h.. oavsett placering…

Passering efter 42 km Ser lite mer plågad ut än jag kände mig…. :)

Entrade Sandsjöbacka Naturreservat, visade sig vara lervälling ala Tjurruset… Och så fortsatte det, Tjurruset style resterande 4 mil, halkade runt som bambi…

Nådde nästa depå vid 60 km, känslan fortfarande bra men farten låg i leran.  Sedan tog det alldeles för lång tid innan jag nådde Sisjön Depån (70km) insåg här att sub 7h aldrig skulle gå.. tappa lite moral men kände ju till resten av vägen så enkelt att beta av den mentalt. Inne i Slottskogen och sista KM, stela ben, men målet nära, in på Vallen och kunde för första gången konstatera (fick för första gången höra tid bakåt.. 21 min) att jag vinner och försvarar min titel (tid: 7h 33min), skönt, men kanske ändå skönare att få sätta sig ner… :)

Skönt att få sätta sig ner… :) Jag var tydligen den första av alla vinnare av de olika loppen (fre-sön) som velat sätta sig ner… :)

Kul bana igen, dock otroligt långsamt ”före” med lera från start till mål, hade säkert gått 20-40 min långsammare för alla om det varit Tjäle i marken och -10 grader, så löpsteget hade ”svarat” … Men nu fick vi alla en liten extra spettsning av utmaningen..

Kul att tävlingen växt med deltagare och särskilt från hela landet, (2:an från Sandviken, 3:an från Södertälje) förhöjer tävlingen och upplevelsen.

Nu väntar återhämtande träning innan vi nästa vecka kan komma tillbaka.

Stort tack till, mitt support, Mamma, Åke och Karolina, Tack sponsorer med bra träningsmöjligheter och utrustning, 2XU, Saucony, Viscus AB, SPIF Triathlon, Tack till alla deltagare på samtliga distanser för påhejningar och stöttning.