bild 1

Jag fick möjligheten att åka med Alliansloppsarrnagören Magnus Larsson till Mora på Staffan Larsson Vasasommarläger över helgen. Staffan är också känd som StakStaffan då han med ett skadat ben 1994 bestämde sig för att staka hela vasaloppet och kom i mål med topplacering.

Det var ett trevligt gäng entusiaster som samlats att träna med legenden och helgen bjöd på teknikträning inom Löpning och Rullskidor, samt en del intressanta föredrag om Pulsträning och Utrustning för optimal träning.

Jag unnade mig att äta av den goda buffén som bjöds av evenemanget, men det satt i ryggraden att äta endast lagom mängder, kött och grönsaker.

Vi avslutade med intervall träning upp och ner för Gesundaberget, och det känns att jag är i början av min träning, kroppen är seg, men den klarar alla utmaningar och ansträningar men det tar tid och tar emot stundtals men den tuffar på med bra moment i låg fart, vilket känns positivt.

bild 2

Vi löptränade även 17 km i skogen där jag hade svårt att hålla ett högre tempo, men fokuserade på att bra hållning och tänka på många steg och minimera energiförbrukningen.

Resan har bara börjat och endast två veckor av 12 har gått, men jag känner sakta men säkert att det faktiskt har börjat ske förändringar med kroppen och även humöret.