Smart Träning

Som deltagare i vårt träningsupplägg – En Svensk Klassiker erbjuder vi dig som deltagare att vara med i en grupp som jobbar mot ett gemensamt mål och det är att genomföra en Svensk Klassiker. Även om du inte tänkt att genomföre en klassiker så är detta en möjlighet att träna hela kroppen och hitta en rytm och teknik som ger dig fördelarna i din träning.

Vårt Smart-koncept bygger på att du som deltagare inte bara skall fokusera på den direkta träningen utan vi värnar om dig som helhet.

  1. Mental inställning
  2. Kost
  3. Träning

Mental inställning är det första steg, när du bestämt dig för att nå ditt mål, så har du kommit väldigt långt. Sedan är det viktigt att skapa delmål förslagsvis, viktmål, tidsförbättringar på kilometern eller att skapa rutinerna för träningen.

Kosten är grundstommen för framgångsrikt idrottande. Att äta och dricka rätt i alla lägen är avgörande om man vill nå sina mål. Det är lätt att missa kosten om man inte har fullförståsle att kosten är det som bygger kroppen. Som deltagare i vårt Smart-upplägg tar vi fram kostschema som passar dig och din idealvikt.

Träning. Som högpresterande samhällsmedborgare med tydliga mål så kan det vara svårt att få ihop tillräckligt med träningstid i den mån man önskar. Med smart träning avser vi att man tränar så noggrant som möjligt och rätt. 3/2 Konditionsträning och 1/3 Intervall och styrketräning i veckan för att optimal utveckling.


Fakta:

EN SVENSK KLASSIKER
ENGELBREKTSLOPPET 60 km alt.  VASALOPPET/ÖPPET SPÅR 90 km skidor
VÄTTERNRUNDAN 300 km cykel
VANSBROSIMNINGEN 3 km simning
LIDINGÖLOPPET 30 km löpning

TJEJKLASSIKERN
KRISTINALOPPET 30 km alt. TJEJVASAN/KORTVASAN 30 km skidor
TJEJVÄTTERN 100 km cykel
VANSBRO TJEJSIM 1 km simning
LIDINGÖ TJEJLOPP 10 km löpning

HALVKLASSIKERN
ENGELBREKTSHALVAN 30 km alt. HALVVASAN 45 km skidor
HALVVÄTTERN 150 km cykel
VANSBRO HALVSIM 1,5 km simning
LIDINGÖ 15 km löpning

”Extremt motiverande!
Verkligt ansträngande – året runt!
Du behöver uthållighet, envishet och en stor portion disciplin. Du får tillbaka glädje och den goda hälsa som följer med motion och fysisk aktivitet.”  Citat från En Svensk Klassikers hemsida.


Enskilda tjänster:

Kostregistrering

Kostregistrerar via dokumentation, allt som stoppas i munnen under sex dygn. Feedback genom råd och tips för en förbättrad kosthållning ges via mail.

900:-

Kostkonsultation

Inledningsvis fyller du i frågeformulär för att ge oss en bild av nuvarande situation. Utifrån svar o kommentarer från detta formulär träffas vi under cirka en timme tillsammans igenom förutsättningarna för din kostplanering och dina mål.

Detta för att du ska kunna komma vidare själv, eller för att du och din ev. framtida nutritons coach skall ha ett ramverk att jobba utifrån i framtiden. Du får enklare råd och tips om vad som är viktigt JUST för DIN kosthållning. 

60 -90 minuter (600:-)

Föreläsningar

2 st olika varianter till att börja med. En med allmän o grundläggande fokus samt en med lite mer ingående på Idrottsnutrition o kost kopplat till träning. Här ser jag framför mig grupper som har lite förkunskaper o framförallt intresse för kost o träning.

* Optimera din kost för maximal prestation

  • I denna föreläsning går vi in på djupet i ämnet idrottsnutrition för att utbilda o lära oss hur vi maximerar vår träning o prestation med hjälp av rätt nutrition. Vi ger en ökad förståelse om hur viktig rätt nutrion tillsammans med vår träning faktiskt är. Vi lär oss NÄR, VARFÖR & HUR vi skall planera våra intag i samband med träning och tiden där i mellan.

* Trimma kroppen.

  • En föreläsning som syftar till att lära o utbilda dig i grundläggande kunskaper om en god kosthållning. Vi lär er om att välja rätt livsmedel, förslag o tips på hur vi planerar vår matsedel dagligen. Idag råder en djungel av kostråd o kosttips i den allt mer flödande populärlitteraturen som når oss via olika medier. Vi går igenom vad som är vad, slår hål på en del skrönor o lär ut rätt verktyg som hjälper dig på sikt o inte bara nästa vecka eller månad… En god Kosthållning är aldrig en ”diet” utan en livsstil om hur vi väljer att med respekt o omtanke ge vår kropp det den behöver.

2 h (3400:- )

Workshop (Grupper 10 – 40 st.)
  • Smakprover, praktiska gruppaktiviteter, diskussion m.m.
  • Lär dig laga rätt mat och kost på ett tidseffiktivt o praktiskt sätt.
  • Lär dig grunden i en bra kosthållning
  • Lär dig lätt verktyg för att i vardagen få ihop sund o hälsosam kosthållning som passar dig.

Känn dig välkommen att kontakta mig om du vill ha råd/hjälp med kost- och träningsupplägg genom att klicka på kontakt överst på sidan.

4-4,5 h (4900:- )


Ser fram emot att höra från dig!

Oscar Olsson