SWIMRUN FOR THE WIN

Nu startar höstens träningar med start i september

Anmäl dig nu

Smart Träning

Som deltagare i vårt träningsupplägg – Swinrun erbjuder vi dig som deltagare att vara med i en grupp som jobbar mot ett gemensamt mål och det är delta i ett Swimrun. Även om du inte tänkt att tävla i ett Swimrun så är detta en möjlighet att träna hela kroppen och hitta en rytm och teknik som ger dig fördelarna i din träning.

Vårt Smart-koncept bygger på att du som deltagare inte bara skall fokusera på den direkta träningen utan vi värnar om dig som helhet.

  1. Mental inställning
  2. Kost
  3. Träning

Mental inställning är det första steg, när du bestämt dig för att nå ditt mål, så har du kommit väldigt långt. Sedan är det viktigt att skapa delmål förslagsvis, viktmål, tidsförbättringar på kilometern eller att skapa rutinerna för träningen.

Kosten är grundstommen för framgångsrikt idrottande. Att äta och dricka rätt i alla lägen är avgörande om man vill nå sina mål. Det är lätt att missa kosten om man inte har fullförståsle att kosten är det som bygger kroppen. Som deltagare i vårt Smart-upplägg tar vi fram kostschema som passar dig och din idealvikt.

Träning. Som högpresterande samhällsmedborgare med tydliga mål så kan det vara svårt att få ihop tillräckligt med träningstid i den mån man önskar. Med smart träning avser vi att man tränar så noggrant som möjligt och rätt. 3/2 Konditionsträning och 1/3 Intervall och styrketräning i veckan för att optimal utveckling.


Fakta:

Swimrun är en sport där utövaren växlar mellan simning och löpning utan att stanna.

Skorna behålls på under simsträckorna och våtdräkten är på under löpningen. Det som kännetecknar swimrun är att den sker utomhus, den har mer än en simsträcka och mer än en löpsträcka. Simningen sker i öppet vatten och den utrustning och de hjälpmedel utövaren har i starten bärs med hela vägen till mål. Flythjälp större än 100×60 centimeter är inte tillåten men paddlar, fenor, dolme eller liknande hjälpmedel är tillåtet så länge utövaren bär det med sig från start till mål.

Swimrun kan också utövas utan skor (till exempel under de längsta simsträckorna väljer många att ta av sig skorna) och utan våtdräkt. Det finns många swimruntävlingar där våtdräkt inte är något krav. Det finns inte heller något gemensamt synsätt på vilken utrustning som tillåts eller inte tillåts, utan det varierar mellan olika arrangemang, på vissa tillåts paddlar, fenor, mm medan på andra tävlingar tillåts inga hjälpmedel. (Wikipedia)


Enskilda tjänster:

Kostregistrering

Kostregistrerar via dokumentation, allt som stoppas i munnen under sex dygn. Feedback genom råd och tips för en förbättrad kosthållning ges via mail.

900:-

Kostkonsultation

Inledningsvis fyller du i frågeformulär för att ge oss en bild av nuvarande situation. Utifrån svar o kommentarer från detta formulär träffas vi under cirka en timme tillsammans igenom förutsättningarna för din kostplanering och dina mål.

Detta för att du ska kunna komma vidare själv, eller för att du och din ev. framtida nutritons coach skall ha ett ramverk att jobba utifrån i framtiden. Du får enklare råd och tips om vad som är viktigt JUST för DIN kosthållning. 

60 -90 minuter (600:-)

Föreläsningar

2 st olika varianter till att börja med. En med allmän o grundläggande fokus samt en med lite mer ingående på Idrottsnutrition o kost kopplat till träning. Här ser jag framför mig grupper som har lite förkunskaper o framförallt intresse för kost o träning.

* Optimera din kost för maximal prestation

  • I denna föreläsning går vi in på djupet i ämnet idrottsnutrition för att utbilda o lära oss hur vi maximerar vår träning o prestation med hjälp av rätt nutrition. Vi ger en ökad förståelse om hur viktig rätt nutrion tillsammans med vår träning faktiskt är. Vi lär oss NÄR, VARFÖR & HUR vi skall planera våra intag i samband med träning och tiden där i mellan.

* Trimma kroppen.

  • En föreläsning som syftar till att lära o utbilda dig i grundläggande kunskaper om en god kosthållning. Vi lär er om att välja rätt livsmedel, förslag o tips på hur vi planerar vår matsedel dagligen. Idag råder en djungel av kostråd o kosttips i den allt mer flödande populärlitteraturen som når oss via olika medier. Vi går igenom vad som är vad, slår hål på en del skrönor o lär ut rätt verktyg som hjälper dig på sikt o inte bara nästa vecka eller månad… En god Kosthållning är aldrig en ”diet” utan en livsstil om hur vi väljer att med respekt o omtanke ge vår kropp det den behöver.

2 h (3400:- )

Workshop (Grupper 10 – 40 st.)
  • Smakprover, praktiska gruppaktiviteter, diskussion m.m.
  • Lär dig laga rätt mat och kost på ett tidseffiktivt o praktiskt sätt.
  • Lär dig grunden i en bra kosthållning
  • Lär dig lätt verktyg för att i vardagen få ihop sund o hälsosam kosthållning som passar dig.

Känn dig välkommen att kontakta mig om du vill ha råd/hjälp med kost- och träningsupplägg genom att klicka på kontakt överst på sidan.

4-4,5 h (4900:- )


Ser fram emot att höra från dig!

Oscar Olsson